Ik verpotte plantjes op het balkon. Het was zondagmiddag. Het regende niet, maar er werd flink mee gedreigd. Ze wilde erbij, rende om me heen, sprong op de pergola om hoger te zijn en alles te kunnen overzien. De lucht bleef leeg; geen regen. Wel een vliegtuigje, ver weg. Ik pakte mijn telefoon.

alledaagse dingen

Vliegtuigje

Afbeelding

IMG_4310

Ik schrijf aan een nieuwe roman. Ik nam onbetaald verlof op bij NRC en werk er deze lente en zomer aan. Waar het over gaat, dat vormt zich nu langzaam. Maar ik heb een idee van wat er op de achterflap zou moeten staan, wat betekent dat ik in essentie weet wat ik wil zeggen. De rest zoek ik uit op dagen zoals laatst, toen ik om tien over zeven ’s ochtends al in de woonkamer luchtgitaar stond te spelen op ‘Silly Love Songs’ van Red House Painters.

mijn boeken

Boek #4

Afbeelding

IMG_3898

reizen

Kapas

Afbeelding

wa-strand
Ik was vanmiddag voor NRC bij het jaarlijkse fotomoment met het Koninklijk gezin. Eerst stonden we met z’n allen een uur te wachten, langs een rood-wit lint van honderd meter lang, en daarna kwam het gezin aanlopen, samen met de twee honden zie ze hebben. Skipper en Nala. De Koning zei af en toe iets als ‘zullen we hier gaan staan?’ en fotografen schreeuwden ‘Amalia! Hier!’ of ‘Nu even allemaal hierheen kijken!’. Toen de drie prinsesjes afzonderlijk op de foto gingen, gooide Willem-Alexander, Koning der Nederlanden, een bal weg.

alledaagse dingen

Bal

Afbeelding