maandag 27 december 2010

Bill Callahan – Sometimes I Wish We Were An Eagle

Honderd keer honderd

Sometimes_I_Wish_We_Were_an_Eagle_album_coverI started out in search of
Ordinary things
How much of a tree
Bends in the wind

Er waren meerdere routes om naar school te fietsen, maar de route met de meeste bochten was mijn favoriet. Hoe meer bochten, hoe meer je binnendoor ging en hoe meer je dus afsneed. Achter de bushalte langs, een stukje door de Molenwijk, het park in. De houten brug kon soms glad zijn. Daarna een andere wijk in, vlakbij het winkelcentrum. In die wijk was het erg stil. Ik vroeg me daar vaak af wie die mensen waren, wiens rode Peugeot ik altijd zag staan en wiens avondeten ik soms rook als ik ‘s middags terugfietste, maar ik zag ze nooit.

In de laatste honderd dagen van 2010 (van 23 september tot 31 december) publiceerde ik elke dag een stukje van precies honderd woorden over een dierbaar album. Dit is er daar een van. Hier staan ze allemaal bij elkaar.