zondag 26 december 2010

Eels – Beautiful Freak

Honderd keer honderd

Beautiful_freakHard to look the other way
While the world passes me by
And everyone is trying to bum me out

Ik werkte een tijd bij de outletstore van de Free Record Shop, de Bravo. Op de plastic tasjes zat in de ‘o’ van Bravo een breed lachende smilie. Bravo geeft het bijna kado, stond ernaast. We hadden cd’s en dvd’s, twee voor vijftien, maar ook rommel in alle soorten en maten, op pallets. Er waren dagen dat we over de hele dag een omzet van tachtig euro draaiden. De mooiste dagen waren die waarop grote kartonnen dozen binnenkwamen met alle cd’s waarvan het hoesje was kwijtgeraakt in andere filialen. Zo kwam ik aan Beautiful Freak, zonder doosje, voor één euro.

In de laatste honderd dagen van 2010 (van 23 september tot 31 december) publiceerde ik elke dag een stukje van precies honderd woorden over een dierbaar album. Dit is er daar een van. Hier staan ze allemaal bij elkaar.