mijn boeken

Kostelijk

Ik zet even op een rij wat tot nu toe, anderhalve week na de release, de reacties zijn geweest op We vergaten te voetballen, mijn boek over hoe trainers en voetballers praten. Dat is wat narcistisch misschien, maar aan de andere kant, dit is mijn blog.

Op 4 mei was ik ’s ochtends telefonisch te horen bij Radio 10, waar ook een ‘gedicht’ uit het boek voorgedragen werd.

Die vrijdag was ik te gast bij The Friday Move, het radioprogramma van Wilfred Genee bij BNR. Arnold Karskens was er ook, net als oud-wielrenner Bart Voskamp. Voskamp sprak over de Giro en ik over het voetbaltaaltje. Karskens liet weten wat hij van voetbaljournalistiek vindt. Vanaf minuut 84.

De volgende ochtend: Frits Spits van De Taalstaat, Radio 1. Ik kwam binnen, Frits groette me en een kwartier later hadden we het item opgenomen. Ik was onder de indruk van zijn vakmanschap. En het hielp dat hij m’n boek meteen in de intro ‘hilarisch’ noemde. Hier het item.

En toen Spijkers met Koppen, Radio 2. Lekker in het centrum van Utrecht op een zonnige zaterdagmiddag. Met Felix Meurders en de in alle opzichten rappe Dolf Jansen. En met fragmenten van pratende voetballers. Hier te luisteren, vanaf minuut 30 ongeveer.

Ten slotte: afgelopen weekend kwam het boek langs in de taalcolumn van Jaap de Berg in Trouw. “Kostelijk werkje trouwens”, schrijft hij.

Trouw-wvtv

Standaard